Zes finalisten onderneming van het jaar

Print
BRUSSEL - Zes Vlaamse ondernemingen zijn als finalisten geselecteerd voor de onderscheiding van «Onderneming van het jaar 1999», waarvan de laureaat op 14 oktober op een persconferentie zal worden bekendgemaakt, zo hebben de organisatoren van de wedstrijd woensdag in een persbericht laten weten.
BR>De zes ondernemingen zijn de Limburgse drukkerij Moderna in Paal, Sioen Industries, een textielveredelingsbedrijf in Ardooie, Stow International, een metaalverwerkingsbedrijf uit Wevelgem, Decospan, een houtbedrijf uit Menen, Geldof, een metaalverwerkingsbedrijf uit Harelbeke, en de transportgroep Sarens uit Wolvertem.
De initiatiefnemers van de onderscheiding zijn Ernst and Young, De Financieel-Economische Tijd en de Generale Bank in samenwerking met Kanaal Z. Met hun onderscheiding, die dit jaar aan haar vijfde editie toe is, willen ze de «zin voor het ondernemerschap stimuleren».
Enkel de bedrijven die hun omzet, toegevoegde waarde of personeelsbestand met de helft over de periode '93-'97, zagen stijgen komen in aanmerking. Het bedrijf moet ook in België gevestigd zijn, 25 personen tewerkstellen en minimum 10% van het kapitaal dient in handen van het management te zijn.