«Je kan hem laten zeggen wat je wil»

Print
LEUVEN - Als er al een combine zou zijn tussen de steeplelopers Barmasai en Kosgei, is het zeker geen zaak van de manager. Barmasai zit in de groep van de Nederlandse ex-atleet Jos Hermens (die o.a. ook de belangen van Gebrselassie behartigt), terwijl Christopher Kosgei thuishoort bij de Italiaan Di Madonna.
BR>Jos Hermens kent Barmasai: «Die mannen praten en verstaan nauwelijks Engels en ze spreken je niet graag tegen. Ik kan een vraag zodanig formuleren dat hij er de ene keer positief en de andere keer negatief op antwoordt. Stel je dus maar voor wat er gebeurd is toen die BBC-reporter hem een vraag stelde.»
Hermens kreeg tijdens het gesprek gelijk want toen in een vraag het woord «robbed» (beroofd) opdook, kon Barmasai niet meer volgen. De manager wil de belangen van zijn atleet tot het uiterste verdedigen: «Het ging om een kwart miljoen dollar (na het forfait van Jones al één derde, nvdr). Het kan toch niet dat je hem wel zeven wedstrijden laat lopen en dan zijn gage inhoudt. Dat is nergens voorzien in de reglementen van de Golden League. Een geldboete, of een schrapping van zijn prijzengeld in Zurich, zoiets had ik verwacht. Als we hiermee naar een burgerlijke rechtbank stappen, haalt de IAAF het nooit. Die bandopname bewijst niks. Ik zou de vragen van de journalist wel eens willen horen. Die hoor je niet.»