Van Roost in derde ronde

NEW YORK - Dominique Van Roost plaatste zich gisteravond moeiteloos voor de derde ronde. Onze landgenote klopte de Italiaanse Ria Grande in twee sets: 6-3, 6-3. Het scenario van beide sets was identiek. Van Roost liep uit tot 2-0, moest vervolgens Grande tot 3-3 langszij laten komen en maakte dan in één ruk uit.
BR>«Ik speelde beter dan in de eerste ronde. Minder krampachtig, precieser. Het kaf is nu van het koren gescheiden. In de volgende ronde begint het tornooi pas goed.»
Els Callens (WTA 78) is uitgeschakeld. Zij miste van een haartje de kwalificatie voor de tweede ronde. Tegen de hoger gewoteerde Spaanse Magui Serna (WTA 50) had ze bij 6-6 in de tie-break van de derde set nog evenveel uitzicht op de zege. Helaas, de laatste twee ballen beslisten de match in Spaans voordeel: 6-3, 1-6, 7-6.
In de dubbels deden de Belgen het goed. Laurence Courtois en Tom Van Houdt wonnen met hun respectievelijke partner Alice Molik en Nuno Grande hun wedstrijd. Appelmans gekoppeld aan Oremans verloor.
Vanavond komen normaal gezien drie Belgen op de baan voor hun tweede ronde: Sabine Appelmans (WTA 58) tegen de Amerikaanse Samantha Reevs (WTA 131), Kim Clijsters (WTA 98) tegen de Tsjechische Gersi (WTA 104) en Xavier Malisse (ATP 133) tegen de Amerikaan Cecil Mamiit (ATP 82).