«Ik geraak fit»

Print
Glen De Boeck
BR>Glen De Boeck had gisteren goed nieuws. «De voet hield stand,» zei hij opgelucht. «Ik werkte de volledige training af. Dat is honderd procent positief. Alleen nog wat irritatie en wat schrik voor een eventuele reactie maar ik denk dat de blessure verholpen is. Dit doet me deugd. Als het vandaag niet beter ging was ik vertrokken. Die vraag is nu niet meer aan de orde. Ik blijf. De trainer kan de volgende dagen voor honderd procent op mij rekenen.»

Carl Hoefkens
«Een grote uitdaging»
Bondscoach Waseige liet gisteren nog nog niet in zijn kaarten kijken. Alles is nog mogelijk. Uitgezonderd in het verdedigende compartiment waar het kwartet Peeters, Staelens, Van Kerkckhoven en Hoefkens eerste keuze lijkt. «Vanochtend gaf de trainer vooraf mee dat aan eventuele opstellingen geen conclusies moesten vastgeknoopt worden,» aldus Hoefkens. «Dus wat maak ik me zorgen? Ik denk dat we donderdag meer gaan weten. Val ik in de prijzen zoveel te beter. Of het idee om eventueel tegen een Kluivert en een Bergkamp te voetballen me nerveus maakt? Integendeel. Dit is een grote uitdaging. Carl Hoefkens kan er alleen maar een betere voetballer van worden. Kluivert of Bergkamp, daar maak ik me geen zorgen om. Evenmin over de kans op een serieuze optater. Als jonge voetballer moet je iedere uitdaging aandurven. Ik zal er staan. Zoals de rest van de ploeg trouwens. Ik denk dat tegen Nederland voetballen voor België gemakkelijker is dan tegen eender welke andere tegenstander. Er is vooreerst de motivatie en vervolgens kunnen we in een geliefkoosde rol van underdog kruipen.»

Frank Rijkaard
«Nuttige match»
Gisteren kwamen de spelers van het Nederlands nationaal elftal de eerste keer bij elkaar voor de wedstrijd tegen België. Alle 24 opgeroepen internationals arriveerden kort voor de middag in Noordwijk. Bondscoach Rijkaard had zo'n grote groep geselecteerd om gisteravond een heus onderling partijtje te organiseren. Op basis daarvan maakt hij vandaag een definitieve selectie bekend voor België én de twee volgende interlands. Cocu bleef licht geblesseerd aan de kant. «Het is een stimulans voor alle Nederlandse spelers. Iedereen krijgt de kans om zich te bewijzen. Prima oplossing, in zo'n partijtje leer je veel», verklaarde Jaap Stam.
Rijkaard was tevreden over het partijtje. «Een nuttige match. Natuurlijk ga ik op basis van zestig minuten niemand dumpen, maar het beïnvloedt mijn keuze natuurlijk wel.»

Geert De Vlieger
«Geen onnodige risico's»
Geert De Vlieger had er geen moeite mee dat Frédéric Herpoel vandaag bij de groep komt. «Het gaat beter met de dag, maar ik neem liever geen onnodige risico's», zegt De Vlieger. «Ik wil zaterdag niet als half-fitte keeper op de bank zitten. En ook wat de rest van mijn seizoen betreft, forceer ik best niet.»