«Resultaat tegenvaller»

Print
Jos Heyligen
BR>Geen zweem van ontgoocheling bij Jos Heyligen na de prestatie van zijn vertimmerd team. «Alleen het resultaat valt tegen. Spijtig is dat voor de jongens. Zij zijn erg diep gegaan. Maar deze wedstrijd geeft vertrouwen voor de rest van de competitie.»

Stefan Teelen
«Niet tevreden»
Stefan Teelen mocht op de linkerflank internationaal Marc Hendrikx even doen vergeten. «Verdedigend trok ik aardig m'n streng,maar in aanvallend opzicht brak ik te weinig potten. Mijn aangeven was ook niet altijd even zuiver. Collectief speelden we nochtans een sterke partij. Ik vond niet dat Lierse de overwinning verdiende.»

Fabio Pereira
«Goede leerschool»
Bij afwezigheid van Horvath en Strupar kreeg de 21-jarige Braziliaan Fabio Pereira de kans. en maakte prompt een doelpunt. «Met het hoofd dan nog. Koppen is niet bepaald mijn sterkste eigenschap. Over m'n eigen prestatie ben ik niet ontevreden. Met de concurrentie van Strupar, Horvath, Origi en Ban zal het niet gemakkelijk zijn om mij vaak te bewijzen. Maar matchen als deze beschouw ik als een goeie leerschool.»

Stein Huysegems
«Dit smaakt naar meer»
Drie goals in twee matchen. De piepjonge Stein Huysegems kon het zelf amper geloven. «Dit smaakt naar meer. Ik had zelfs niet op een invalbeurt gerekend. Speelde gisteren nog een ganse match met de Lierse-jongeren. En plots word je dan man van de match. Fantastisch gewoon. Of ik ook op een stek reken komende week tegen KV Mechelen? Ik ben hoopvol, maar de trainer heeft het laatste woord.»

Patrick Nys
«Meeuws overtuigen»
«Die gestopte strafschop was het keerpunt in de wedstrijd», aldus Patrick Nys. «Bij zo'n fase heb je als doelman vijftig procent kans. Ik koos de goede hoek en pakte. Op dit moment moet ik Meeuws overtuigen van mijn kwaliteiten. Door een blessure in de voorbereiding viel ik voor de competitiestart naast de ploeg. Patje Deman deed het goed, dus hij bleef staan. Maar ik ben naar Lierse gekomen om in dat doel te staan, niet om als bankzitter de wedstrijden te volgen.»

12 Genkse fans uitgesloten
Bij de relletjes afgelopen zondag met Standard-hooligans lieten ook een beperkt aantal Genkse supporters zich niet onbetuigd. Een groepje Ultra-freaks uit het F-vak ging zelfs de Standard-aanhang provoceren en dat is hen slecht bekomen. Twaalf Genkenaars kregen een figuurlijke rode kaart onder de neus geduwd. Tot het einde van het seizoen werden zij uitgesloten voor alle thuiswedstrijden van Genk. Het Genkse clubbestuur betaalde de twaalf herrieschoppers zelfs hun abonnement terug.