Feyenoord-voorzitter Van den Herik noemt schuldenberg onzin

Print
ROTTERDAM - Feyenoord-voorzitter van den Herik heeft gisteren felle kritiek geuit op de zijns inziens apert onjuiste berichtgeving omtrent de financiële situatie van zijn club. Vorige week doken in de pers berichten op dat de club een schuld van 41 miljoen gulden (zo'n 800 miljoen BEF) heeft. "Niets van waar", zei Van den Herik gisteren tijdens een toespraak bij de opening van het Hogeschooljaar. Twee verslaggevers van de Geassocieerde Pers Dienst (GPD), waar deze krant bij is aangesloten, brachten het bericht van de miljoenenschuld, zich daarbij baserend op de jaarcijfers van Feyenoord.
BR>Van den Herik: "Wie niet in staat is een balans te lezen, brengt de club met zo'n ongenuanceerd bericht schade toe. Het is goed dat ik tijdens de publicatie in Brazilië zat, anders had ik zeker juridische stappen gezet.''
Volgens Van den Herik is bij het berekenen van de schuld van 800 miljoen BEF over het hoofd gezien dat Feyenoord in het bezit is van veel waardevolle spelers. "Men vergat zo maar even deze bezittingen van 2,6 miljard BEF'' aldus de Feyenoord-preses.