Moeskroen roept Gordan Vidovic op het matje

Print
BRUSSEL - Voorzitter Jean-Pierre Detremmerie en trainer Hugo Broos van Excelsior Moeskroen hebben Gordan Vidovic op het matje geroepen voor zijn uitspraken die de Moeskroen-speler heeft geuit in een interview met Het Laatste Nieuws In het vraaggesprek haalde Vidovic in verband met het ontslag van Georges Leekens als bondscoach zwaar uit naar de Franstalige pers en hekelde hij Enzo Scifo.
BR>De directie van Moeskroen laat via een mededeling aan Belga weten dat ze zich distantieert van de uitspraken van haar speler. Trainer Hugo Broos zal hem vandaag/donderdag horen met het oog op eventuele maatregelen tegen Vidovic.
Vidovic noemde de Franstalige pers in het op 1 september verschenen interview "één bende assholes. Leekens is ontslagen onder druk van de Waalse pers. Dus ben ik niet verrast dat ze daar nu Waseige zetten," oordeelde de speler die de 'koppige' Gerets meer ziet als opvolger van Leekens. "Je moet straks kijken naar Waseige. Die gaat zich in allerlei bochten wringen om de Waalse pers tevreden te stellen en misschien ook de Bond," zei Vidovic over de nieuwe bodscoach.
Over Scifo was Vidovic mogelijk nog strenger. Volgens hem had Leekens de Anderlecht-speler nooit mogen meennemen naar het WK in Frankrijk: "De sfeer was aanvankelijk goed, maar Scifo deed de boel ontploffen. Hij liep de hele dag met een gezicht tot op de grond en zocht steun bij de Franstalige pers".