Actievoerders FC Anadol leggen rouwkrans neer in Hasselt

Een honderdtal actievoerders van voetbalclub FC Anadol, een migrantenclub uit Heusden-Zolder, heeft donderdag rond 17.30 uur een rouwkrans neergelegd aan het gebouw van het provinciaal comité van de voetbalbond op de Grote Ring in Hasselt.

Belga

Het provinciaal comité nam vorige donderdag de derdeprovincialer met onmiddellijke ingang uit competitie. De club liet ondertussen via voorzitter Omer Goksu weten dat de spelers van FC Anadol doorgaan. De club heeft beroep aangetekend tegen de beslissing van de bond.

De voorzitter hield een korte toespraak bij het neerleggen van de rouwkrans. De actie verliep sereen en zonder incidenten. De politiediensten waren met een twintigtal manschappen ter plaatse. Er is geen confrontatie geweest met mensen van het provinciaal comité.

Doorslaggevend voor de schrapping uit competitie was de wedstrijd tegen Flandria Paal begin 2004, die uitdraaide op een knokpartij. Eerder waren er ook al ongeregeldheden vastgesteld tijdens wedstrijden van FC Anadol. De resultaten van de reeds gespeelde matchen zijn geannuleerd. Het uit competitie nemen van de Heusdense club is een primeur in het Limburgse voetbal.