Anderlecht-hooligans hebben tickets voor topper in Club

Print
BRUGGE - Club Brugge - Anderlecht dreigt uit te lopen op een veldslag. Gisteren bevestigde de politie van Brugge op een vergadering met Anderlecht dat geen enkele Anderlecht-supporter toegelaten is op Club Brugge - Anderlecht van 12 september. Enkel 20 bestuursleden krijgen een uitnodiging. "Pure discriminatie", zegt Roger Francq, veiligheidschef van Anderlecht. "Leg eens uit aan je supporters dat zij hun ploeg in de belangrijkste match van het seizoen niet mogen ondersteunen, maar dat de Bruggelingen bij de return wel naar Anderlecht mogen komen. Dat gaan ze nooit pikken."
BR>Zondag 12 september belooft dus een heet dagje te worden. Nu al loopt de harde kern van Anderlecht rond met tal van tickets. "Aangezien Club uit de Profliga was gestapt, beschikt het niet over fankaartlezers", aldus Francq. "Dat betekent dat elke Bruggeling bij vertoon van zijn fankaart of identiteitskaart 4 tickets krijgt. Die komen sowieso ook bij onze hardste supporters terecht. Degenen die zich vorig seizoen niets te verwijten hadden, zijn daar het slachtoffer van."
Anderlecht onderzoekt nu waar het een groot scherm kan plaatsen, waarmee het zijn supporters kan kalmeren. In het eigen stadion is dat uitgesloten, omdat de zon het beeld onzichtbaar zou maken. De aangrenzende Simonet-zaal is met zijn 2.500 plaatsen te klein. Sporting gaat nu na of Vorst Nationaal op zondag 12 september vrij is. Canal+ zendt de match live uit om 17.30 uur.