Korte clubnieuwsjes

Geel-trainer Paul Put ontkent Standard-interesse

BR>GEEL - Zowel trainer Paul Put als voorzitter Vic Keersmaekers ontkennen met klem dat Standard informeerde naar de Geelse trainer. «Put heeft nog een contract tot het einde van het seizoen en we hebben een mondelinge overeenkomst dat dit wordt verlengd,» zegt voorzitter Keersmaekers. «De trainer bevestigde me dat hij geen contact had met Standard. Ik hoop alleen dat er bij deze rook geen vuur is.» Ook Paul Put wil in rust verder werken: «Geel stelde me voor mijn huidig contract, dat tot het einde van dit seizoen loopt, met 4 jaar te verlengen. Ik houd het bij 2 jaar met de nodige financiële en sportieve garanties. Voorlopig werd nog niets ondertekend. Wat mij betreft, stoelt de interesse van Standard op een kwakkel.»

FC Kapellen wil Roel Elsen


LOMMEL - Tweedeklasser FC Kapellen heeft bij monde van een manager in Lommel geïnformeerd naar verdediger Roel Elsen, die in de B-kern van SK speelt.
Vermits er in het weekend geen competitievoetbal op het menu staat, wordt de vriendschappelijke pot tegen FC Utrecht op wat lossere wijze voorbereid. Zo staat er vandaag nog een tennistornooitje op het programma, dat besloten wordt met een barbecue. Mirek Waligora (kuitbeen) en Nivaldo (lies) geraken hoogstwaarschijnlijk niet fit tegen morgenavond.

Gino Gylain nieuwe manager van Moeskroen


MOESKROEN - Gino Gylain houdt het in Kortrijk voor bekeken. De manager ruilt de Kortrijkse club voor Moeskroen waar hij de functie van public relations en manager combineert. Gylain was eerder bij RWDM en basketbalclub Sunair Oostende als manager aan het werk.

Dalibor Mitrovic praat vandaag met Jan Ceulemans


WESTERLO - Dalibor Mitrovic trekt vandaag naar Westerlo voor een eerste persoonlijk gesprek met trainer Jan Ceulemans en manager Herman Wijnants. «Met Club Brugge is er een akkoord zodat over het sportieve plaatje en de persoonlijke financiële eisen van Mitrovic kan worden gepraat. Komen we tot een akkoord dan draagt hij eerdaags ons shirt,» aldus manager Wijnants.
In zijn zoektocht naar een nieuwe club onderhandelt Allan Ferreira met derdeklasser Racing Mechelen.

KV Mechelen voortaan profclub


BRUSSEL - Weinig nieuws na de zitting van het Uitvoerend Comité. KV Mechelen wordt voortaan erkend als profclub. Bij KV Kortrijk is het net andersom. De West-Vlamingen vormen weer een niet-amateurploeg.
Van de technische commissie werd op het U.C. vernomen dat Jacky Munaron aanstaande vrijdag zijn contract zal tekenen als keeperstrainer van de Rode Duivels.
Bondsvoorzitter Michel D'Hooghe bevestigde ook dat FIFA-voorzitter Sepp Blatter op 5 oktober aanstaande een beleefdheidsbezoek brengt aan de KBVB.

Schorsingen door de KBVB


BRUSSEL - Sportleven, het officieel weekblad van de KBVB, meldt volgende voorstellen van minnelijke schikking:
- 1 speeldag schorsing: Steven Nijs (mist Anderlecht-STVV), Kurt Vandoorne (mist Harelbeke-Club Brugge), Marc Schaessens (mist Westerlo-Lierse), Olivier Besengez (mist Genk-Moeskroen), Bjorn Smits (mist GBA-Geel), Theo Bloemen (Bocholt)
- 2 speeldagen: Sven Vandenbroeck (KV Mechelen)
- 3 speeldagen: Kristof Coomans (Dilsen)
- 4 speeldagen: Oguz Han Ozcan (Dilsen)
Krijgen verbod toegang tot de neutrale zone van 17 tot en met 30 september: Henk Houwaart (Harelbeke), Luka Peruzovic (Charleroi).