Vermoedelijke moordenaar verkeersleider verloor gezin bij vliegramp

De Zwitserse politie heeft donderdag een man gearresteerd op verdenking van de moord op een luchtverkeersleider in Zürich. De verdachte verloor bijna twee jaar geleden zijn echtgenote, zoon en dochter bij een vliegtuigbotsing die plaatsvond in het luchtruim waarover de verkeersleider toezicht werd geacht te houden. De politie heeft dat bekendgemaakt.

AP Ned

De verdachte is een 48-jarige man die niet uit Zwitserland zelf komt, maar er een week geleden arriveerde. Volgens de politie ontkent hij betrokkenheid bij de moord. De nationaliteit van de verdachte wil de politie nog niet geven. Na de moord zeiden de autoriteiten op zoek te zijn naar een grof gebouwde man van tussen de 50 en 55 die gebrekkig Duits spreekt.

De vermoorde luchtverkeersleider, die de Deense nationaliteit had, werd woensdag voor de ogen van zijn vrouw doodgestoken op het terras voor zijn woning. De politie vermoedde meteen dat de moord verband hield met het vliegtuigongeluk van 1 juli 2002, waarbij twee vliegtuigen boven de Duitse Bodensee tegen elkaar vlogen. Onder de 71 doden waren 45 Russische schoolkinderen die een reisje naar Spanje hadden gewonnen.