WK clubs: FIFA heeft format klaar

De FIFA heeft het format klaar voor het WK clubs vanaf het seizoen 2005. De Internationale Voetbalfederatie (FIFA) bepaalde donderdag in Zürich het format voor de edities 2005 en 2006 van het WK voor clubs. Deze competitie zou acht dagen duren en brengt in december zes clubs samen in Japan.

Belga

BR> De zes ploegen in kwestie zullen de winnaars zijn van de respectievelijke "Champions Leagues" van elke confederatie. Er worden zeven matchen geprogrammeerd over acht dagen, aldus de FIFA.

"Deze format zou de Intercontinentale beker moeten opwaarderen, die elk jaar in Tokio wordt gespeeld tussen de winnaar van de Europese Champions League en de Zuid-Amerikaanse tegenhanger, de Copa Libertadores. Het kampioenschap voor clubs zal bijgevolg in dezelfde periode plaats vinden".

De Europese en Zuid-Amerikaanse vertegenwoordigers zouden reekshoofd zijn en komen slechts in competitie vanaf de halve finales. Zij zullen dus slechts twee matchen spelen op een tijdspanne van enkele dagen. "Een elegante oplossing die de lange heen- en terugreis naar Japan compenseert", legt de FIFA uit. Dit project moet nog worden goedgekeurd door het uitvoerend comité van de FIFA, in haar volgende vergadering op zondag 29 februari in Londen.