Eén jaar met uitstel voor aanranding prostituee

Het gerecht in Brussel heeft donderdag Jean-Marie B., een Brusselse politieagent, veroordeeld tot een celstraf van één jaar met uitstel voor de gewelddadige aanranding van de eerbaarheid van een jonge prostituee en voor het bedreigen van drie getuigen met een wapen.

Belga

De feiten speelden zich af in de nacht van 19 op 20 mei 2000 tussen de Louizalaan en Ter Kamerenbos. De 35-jarige politieagent was samen met een collega op patrouille toen hij het meisje opmerkte. De agenten hielden haar aan om haar identiteit te controleren omdat ze als prostituee nog niet bekend was bij de politie. Ze namen het meisje mee in hun combi en stopten in het Ter Kamerenbos. Het meisje maakte van de gelegenheid gebruik om te vluchten, maar de agenten haalden haar in en brachten haar weer naar de wagen.

Enkele getuigen, die verzocht werden door te lopen, meldden later die avond een verkrachting of poging tot verkrachting bij de politie van Waterloo. Het Comité P. stelde daarop een onderzoek in, waarin de collega van Jean-Marie B. verklaringen aflegde tegen de beklaagde. Die laatste ontkent de beschuldigingen.

De rechter oordeelde dat de agent zijn beroep in diskrediet had gebracht en dat hij met opzet een duistere plek had uitgekozen waar zijn misdaad weinig aandacht zou trekken. Daarom sprak de rechter een zwaardere straf uit dan de tien maanden met uitstel die een eerste rechter hem gegeven had.