Tot twee jaar cel voor gewelddadige handtasdieven

De correctionele rechtbank van Brugge heeft donderdag drie mannen veroordeeld voor een gewelddadige handtasdiefstal bij nacht in bende in Knokke-Heist op 12 april 2002. De veroordeelden kregen respectievelijk twee jaar en achttien maanden effectieve celstraf en 500 euro boete. De rechtbank beval hun onmiddellijke aanhouding.

Belga

Op 12 april 2002 kwamen de drie betichten in een frituur in Knokke-Heist een dame tegen. Die toonde per ongeluk dat ze veel geld op zak had. Het trio volgde de dame en overviel haar met de bedoeling haar handtas te bemachtigen. Ze konden echter worden gevat.

Het openbaar ministerie had twee jaar voorwaardelijk geëist. Volgens de procureur zijn de feiten ernstig omdat de beklaagden eerst een vertrouwensband opbouwden met de vrouw door ermee te praten. Daarna werd de dame overvallen.

Betichte Pieter H. (21) uit Blankenberge maar nu zonder gekende woonplaats, werd bij verstek veroordeeld tot twee jaar opsluiting en 500 euro boete. Hij stond ook terecht voor de diefstal van een onbekende hoeveelheid elektriciteit tussen 2 september en 15 oktober 2002.

Dennis T. (23) uit Westerlo kreeg bij verstek achttien maanden opsluiting en 500 euro boete. Kevin D. (22) uit Knokke-Heist kreeg achttien maanden cel en 500 euro boete. Hij moest zich ook verantwoorden voor de diefstal van een bromfiets tijdens de nacht van 11 op 12 februari 2002 in Knokke-Heist. Hij was de enige die aanwezig was, en verdedigde zichzelf.