Schoonvader Anke Van dermeersch riskeert boete wegens oplichting

Norbert W., de schoonvader van ex-miss België en Vlaams Blok-senator Anke Van dermeersch, riskeert een voorwaardelijke celstraf van zes maanden en een fiscale geldboete van 50.000 euro wegens oplichting. Pierre W., de partner van Van dermeersch die in januari 2002 op 46-jarige leeftijd overleed aan een ongeneeslijke ziekte, werd in deze zaak ook vervolgd. Van dermeersch was donderdag in de rechtszaal aanwezig om Norbert W. bij te staan.

Belga

Norbert W. en zijn zoon kochtten in september 1991 met hun firma Inimex zes motorschepen van de ondertussen overleden Duitser Karel-Heinz S. De verkoper had op zijn beurt de schepen aangekocht van een Duitse overheidsfirma. Met de familie W. was S. een verkoopprijs van 6 miljoen Duitse marken overeengekomen. De betaling zou in het Duitse Lubeck gebeuren. Daar werden 6 miljoen Duitse marken op een wachtrekening gestort.

Op 17 september 2001 gaf W. 2 miljoen Duitse marken cash aan S., de overige 4 miljoen Duitse marken werden overgeschreven op de rekening van S. Het openbaar ministerie verdenkt W. ervan dat hij die twee miljoen niet aan S. heeft gegeven, maar in eigen zak heeft gestoken. De verdediging van W. betwist die stelling en zegt dat W. de volledige 6 miljoen Duitse marken wel degelijk heeft gegeven aan S. De dag na de verkoop zou S. die 2 miljoen al hebben belegd. Vonnis op 1 april.