Proces achtervolging Antwerpen mogelijk naar assisen

De twee zigeuners Gianni S. en Paulo N.D.S. zullen zich mogelijk voor het hof van assisen moeten verantwoorden voor de wilde achtervolging waarbij ze in april 2000 een agent-hoofdbrigadier ernstig verwondden. Uit een deskundigenrapport dat donderdag aan de correctionele rechtbank in Antwerpen werd voorgelegd, blijkt namelijk dat de agent in kwestie een blijvende invaliditeit overhoudt aan zijn verwondingen.

Belga

De rechtbank verklaarde zich bijgevolg onbevoegd om kennis te nemen van het dossier. De zaak verhuist nu terug naar de raadkamer die opnieuw naar de correctionele rechtbank of naar het hof van assisen kan verwijzen.

Gianni S. en Paulo N.D.S. waren op 15 april 2000 op stap in het Antwerpse, toen ze werden aangesproken door een derde zigeuner. Hij stelde hen voor aan de Ter Heydelaan in Deurne een vrachtwagen te stelen. De vrachtwagen was bestemd voor het vervoer van een partij koperrollen, die ze eveneens wilden stelen.

Aan de Ter Heydelaan wilde een politiepatrouille de vrachtwagen doen stoppen voor een controle. Dit zinde de bestuurder niet en die gaf plankgas. Er volgde een lange achtervolging. Aan de Ruggeveldlaan in Deurne ramde de truck twee wagens van de politie. Eén agent-hoofdbrigadier liep daarbij een dubbele beenbreuk, een hersenschudding en verwondingen aan de pols en bekken op. Aan de wilde achtervolging langs de Singel en de Cogels Osylei kwam een einde in de Statiestraat.