Overvallen kassierster Vilvoorde zette zelf hold-up in scène

Een overval op een filiaal van Free Record Shop in de Leuvensestraat in Vilvoorde, in augustus vorig jaar, is in scene gezet door de kassierster die toen zogezegd overvallen was, en een kompaan. De kassierster heeft de feiten bekend, meldt de politie van Vilvoorde donderdag. Bij de "overval" maakte het duo 10.000 euro buit.

Belga

De feiten dateren van 22 augustus vorig jaar. Volgens de verklaringen van de kassierster toen was een onbekende kort voor openingstijd de zaak binnengedrongen via de achterdeur. Hij had haar bedreigd met een mes en gedwongen om de kluis te openen. Een tweede winkelbediende vond de kassierster later vastgebonden terug in een aangelegen keukentje.

De lokale recherche van Vilvoorde-Machelen stelde zich snel vragen bij de versie van de kassierster. Uiteindelijk bekende ze tijdens een verhoor dat zij zelf, samen met een kompaan, de overval in scene heeft gezet. Verdere details over het onderzoek, dat nog lopende is, kon de politie niet geven.

Het voorval zorgde destijds wel voor een verhoogd onveiligheidsgevoel bij de Vilvoordse handelaars. De politie zegt dat ze desalniettemin verder gaat met de bijkomende patrouilles die destijds in de winkelbuurt zijn opgestart.