De Keyser pakt ereplaats

Print
Motorcross
BR>LOKER - In het West-Vlaamse Loker werden alweer enkele MCB-BLB-titels uitgereikt. Geen Wase kampioenen daar, al mocht de club van MC Samen Sterk Wachtebeke wel de vlaggen bovenhalen voor Bart Tack, die zich kampioen kroonde bij de inters 125cc.
Ook Bruno De Keyser leverde opnieuw een prachtprestatie af. Vorige week klom hij na zijn zege in de Horebeke, de eerste bloemen van het jaar voor de jonge Moerzekenaar uit het team van kampeerwagens Dirk Hofman Waasmunster, naar de derde plaats in de tussenstand van het kampioenschap. In Loker bevestigde De Keyser zijn enorme vooruitgang van de voorbije reeksen door met een tiende en een zevende plaats opnieuw tweede te worden bij de B-inters 125cc. Daarmee mocht De Keyser ook in de eindstand van het kampioenschap als derde mee op het podium. Een schitterend resultaat, dat zeker en vast perspectieven biedt voor de toekomst.
Bart Tack won in de finale bij de inters 125cc de eerste reeks en drong in de tweede manche niet meer aan toen Frison zich in alle mogelijke bochten wrong om de reekszege te pakken. Alweer een titel bij dus op het palmares van het team van voorzitter Aper en secretaris De Clercq, de twee bezielers van het Wachtebeekse team.
Bij de inters eindigde Briek Schelfout na een hele pechperiode opnieuw in de prijzen. De Stekenaar werd derde en vijfde in de reeksen en werd daardoor ook vijfde in de eindstand, weliswaar met even veel punten als de derde. De iets zwakkere tweede reeks gaf de doorslag. Toch mocht Schelfout tevreden terugkeren naar de wijkkermis in Stekene-Heikant, waar er uiteraard nog 'rustig' werd nagekaart.