Franse en Belgische politie voeren grootschalige grenscontrole

Bij een grootschalige controle in de regio Doornik hebben de Belgische en Franse politiediensten in de nacht van zaterdag op zondag meer dan 200 pv's opgesteld. De actie, waarvoor 365 politieagenten en douanebeambten werden ingezet, was gericht tegen grenscriminaliteit en verkeersonveiligheid.

Belga

Bij de actie, Timon 7 genoemd, werden op 66 verschillende plaatsen langs de grote verkeersassen controleposten opgesteld. In totaal werden 1.934 voertuigen en 1.769 personen gecontroleerd. Acht chauffeurs moesten hun rijbewijs inleveren en elf personen hadden een verboden wapen op zak. De politie stelde meer dan 200 pv's op wegens het overtreden van de wegcode, 51 bestuurders hadden een glaasje teveel op en negentien personen waren in het bezit van drugs.

Bij de controle zijn 20 gram marihuana, een pakje speed, een bal met cocaïne en 73 xtc-pillen in beslag genomen. Negen chauffeurs legden een positieve drugtest af en een persoon werd opgesloten wegens overtreding van de wet op verdovende middelen.

In totaal namen 365 Belgische en Franse politieagenten en douaneambtenaren deel aan de actie. Voor België ging het om de zeven politiezones van het gerechtelijk arrondissement Doornik en de politiezone Ieper, de provinciale verkeerseenheid Henegouwen, de gerechtelijke dienst van het arondissment Doornik, het arrondissement Informatiekruispunt (AIK) Doornik, de dienst hondensteun, de algemene reserve van de federale politie, het gemeentelijk commissariaat voor politie en douane van Doornik en de douanedienst van Doornik en Moeskroen.