Spanning en emotie verzekerd

Print
Je hoeft niet naar de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon of de US Open te reizen om attractief, boeiend en emotioneel tennis te zien. Met de nationale interclub eerste afdeling mannen en vrouwen wordt deze cocktail de volgende twee weken ongetwijfeld geserveerd in Diest, Brussel, Sint-Niklaas, Lembeke, Oostende, Nederhasselt, Luik en Eupen.
BR>
Zaterdag starten niet alleen de eindrondes van de intergewestelijke en nationale interclub, maar wordt in negen dagen de eerste nationale afdeling volledig afgewerkt. De affiches ogen aantrekkelijker dan ooit tevoren en de verantwoordelijken van de deelnemende clubs legden hun kaarten op tafel. Enkel Dick Lahou van TC Diest houdt wat zijn mannen betreft nog een troef achter de hand, maar of dit zal helpen om na drie jaar opnieuw de titel te veroveren valt sterk te betwijfelen. Bij de mannen gaat Primerose resoluut voor zijn vierde opeenvolgende titel. Met de Marokkaan Younes El Aynaoui, 30ste op de ATP-ranking, de broers Rochus, Belgisch kampioen Van Garsse, Réginald Willems, Kris Goossens, Arnaud Fontaine en Gunther Vanderveeren kan het bijna niet mis gaan.
Al deze vedetten bevestigden paraat te zullen zijn, met uitzondering van El Aynaoui die misschien het eerste weekeinde zal missen indien hij vrijdag nog in de running is op Flushing Meadows. "Maar dan hebben we nog altijd de Argentijn Mariano Zabaletta achter de hand. Hij staat 27ste op de wereldranglijst", verklaarde Olivier Buchet. De voorzitter van RTC Liège, die vorig jaar de titel aan zijn neus zag voorbijgaan, heeft met zes Fransen, één Zwitser en de Belgen Melot en Zbukariw nog een extra financiële inspanning geleverd. "Al onze buitenlanders komen. Ik zou ontgoocheld zijn mochten we opnieuw achter het net vissen", vertelde Michel Delhalle.

Outsider


KTC Diest, beroemd om zijn trio Dewulf-Vanhoudt-Van Herck, had de laatste jaren af te rekenen met pech en blessures. Nu Van Herck ingevolge een schouderblessure opnieuw moet afhaken, de Roemeen Adrian Voinea zeker niet komt en de Marokkaan Hicham Arazi in Amerika zit, beschouwt Dick Lahou zich als een goede outsider. "Alles hangt af hoe we het eerste weekeinde doorkomen. Indien we ongeslagen kunnen starten tegen Primerose en Luik, dan laten we speciaal Arazi overkomen. Met een goede Filip en Tom, Dick Norman, Christophe Thijs, Bob Bierkens en Wim Neefs kan het alle kanten op." De zwakkere broertjes zijn Eupen en Fayen-Bois. Hoewel het afwachten is wat de drie Fransen samen met Fabien Cousin voor Fayen-Bois in petto hebben. Nieuwkomer De Jasmijn probeert zich met uitsluitend Belgisch talent te handhaven tussen de groten. Met Stefan Wauters, Guido Van Rompaey, Tim Blondeel, Mario Mertens, Bart De Buyser, Michel Devillé, Jan Stilten en Levi De Waegenaere moet het lukken.

Courtois


Bij de meisjes heeft uittredend kampioen TC Ostend weinig hoop op een nieuwe titel. "We rekenen niet op Laurence Courtois, die normaal ver zal geraken in de US Open. Onze twee Tsjechische meisjes komen ook niet af. Daarentegen zijn Klaartje Van Baarle, Patty Van Acker en Ellen Delie wel van de partij", zegt Danick Minne. Voor Royal Leopold Club is het nog koffiedik kijken. Dominique Monami, Justine Henin en Stéphanie Devillé kunnen het verschil maken, indien ze er zijn.
Diest wordt onthoofd omdat Kim Clijsters die in de States blijft. Maar Gaëlle Taton, Iris Ulenaers, Sofie Werckx, Elke Clijsters en Hanne Carmans kunnen sterk voor de dag komen. TC Ritspop zal het waarschijnlijk zonder de in Westende gekwetste Cindy Schuurmans moeten stellen, terwijl Lore De Lille en Evy Last eveneens ziek afhaken. Een behoud is volgens Toon Callant haalbaar. Euro Barchon en Madison zijn de degradatiekandidaten.