Hoogste mannenreeks geniet aantrek op TC Borgerweert

Print
Vorig seizoen opperde een aantal bestuursleden de idee om in 1999 uit te pakken met een mannen 1-reeks. Voor- en tegenstanders hadden elk hun argumenten om dit wel dan niet te doen. Na veel wikken en wegen werd het pleit beslecht in het voordeel van de voorstanders, met als gevolg een schitterende hoogste mannenreeks op de affiche. "Met 32 inschrijvingen is dit een onverhoopt succes", vertelt Sacha van Itterbeeck. "Acht spelers, en niet de minste, staan rechtstreeks op de eindtabel, waar Sonny Van Der Velden(B-15/2), Eric Mampaey(B-15/1), Michael Van Herck(B-15/1) en Mike Van Der Elst(B-15/1) reekshoofden zijn. 24 spelers strijden in de kwalificatieronde voor de overige acht plaatsen."
BR>Hierin zorgde de met een pasje aantredende Joery Quadflieg(B+4/6) meteen voor een verrassing van formaat. De trofeeleider in mannen 2 vernederde in de eerste ronde van de kwalificatietabel de hoger geklasseerde David Pierson(B-2/6). In twee korte sets werd het 6-1, 6-1. Zijn volgende tegenstander is in elk geval gewaarschuwd. De mannen 2-reeks mag ook gezien worden. Met 32 inschrijvingen, waaronder drie B-spelers, wordt hier spectaculair tennis verwacht. De grote favoriet is derde reekshoofd Johan de Graef(B+4/6), vorige week nog winnaar van het tornooi Ter Linden. In de eerste ronde had hij het nochtans niet gemakkelijk tegen thuisspeler Gert Laenen(C+15). Slechts na drie boeiende sets kon hij zijn tegenstander opzij zetten. De Graef waagde ook zijn kans in mannen 1. Maar hier werd hij in twee korte sets van de baan geveegd door B-15 Dennis Van Dessel, eerste reekshoofd van de kwalificatietabel.
Door al deze kwaliteit bij de mannen zou je haast vergeten dat er ook een dubbeltornooi aan de gang is. Met 76 koppels, verdeeld over zes reeksen hoor je de wedstrijdleiding zeker niet klagen. Met 22 ploegen is de reeks DG 15punten het best gestoffeerd.