Tornooi TC 't Sas breekt alle records

Print
Geert Van Uytsel heeft in enkele jaren zijn club een nieuw imago gegeven. Jong, dynamisch en sympathiek is tegenwoordig het sfeerbeeld op TC 't Sas in Lier. Buiten het tennis kun je er nog een waaier aan sporten beoefenen, zoals squash, petanque en beachvolley. De voetbalterreinen van TC Lyra met achttien jeugdploegen palen vlak aan het complex en voor de kleinsten werd een nieuwe speeltuin aangelegd. "Ook onze tennisschool begint eindelijk te draaien", vertelt Van Uytsel. "In het verleden hadden we wat problemen met de trainers. Maar met Nancy Feber als hoofdtrainer zijn we opnieuw op de goede weg. We tellen ongeveer een 60-tal spelertjes die niet echt competitief zijn ingesteld. Het overschakelen van zomer- op winterseizoen is nu één van haar doelstellingen."
BR>"We beschikken over een heel goede accomodatie. Het zou toch spijtig zijn als men er niet optimaal van zou profiteren. Anderzijds blijven onze prijzen heel democratisch. 3.000 fr. voor een zomerseizoen - de kinderen betalen slechts 1.250 fr. - is heel weinig en in de zomer moet je niet bijbetalen als je indoor wilt spelen".
Het tornooi heeft net als de club de wind in de zeilen. Met 333 inschrijvingen zit men aan een absoluut record. "Daarbij komt nog dat door onze tien buitenbanen er nooit wachttijden zijn", voegt wedstrijdleider Koen Van Kerkhoven eraan toe. "Alle reeksen gaan door met 38 mannen-1, waaronder Guido Van Rompaey, Steve Cornelissen, Tom Vaes en Dave Sels, en 64 deelnemers in mannen-2 met de zeven trofeeleiders."
Van de vier B-spelers mocht Stef Nuyens al meteen inpakken na een 6-4, 7-6 verlies tegen C-15/4 Kristof Tielemans. Ook de vrouwen-2, de junior-veteranen en veteranen open beloven heel boeiend te worden.