"In de dubbels weegt winnen niet op tegen de pintjes achteraf"

Print
Tim De Decker heeft zijn tornooizege beet. Zondag speelde hij, naar eigen zeggen, op Park Ronse tegen Nick Van Lierde een heel eigenaardige finale. Een driesetter waarbij set één en twee op tiebreak eindigden. Tim De Decker, bijna 22 jaar en woonachtig in Gijzegem, bekijkt tennis stilaan anders dan vroeger. De persoonlijke ambities zijn min of meer opgeborgen. Hij beleeft steeds meer plezier aan de lessen die hij geeft. Deze winter gaat hij samen met Alain Van den Nest aan de slag in Snas, Beukenhof en Vogelenzang. Het duo wil het peil van het tennis in het Land van Aalst verhogen.
BR>"Ik heb niet veel tornooien gespeeld", vertelt Tim De Decker. "Zeker na de vakantie werkte ik niet veel wedstrijden meer af. Naar enkele tornooien ging ik omdat ze het mij vroegen. Zo kwam ik in de tweede ronde van het tornooi op Wase TC uit tegen Jan Stilten. Dan is het natuurlijk vlug bekeken." "In Ronse was het een heel eigenaardige finale. In de eerste set kwam ik 5-1 achter. Toch dwong ik nog een tiebreak af. Daarin had ik drie setballen, maar ik verloor met 11-9. In de tweede set werd het 5-2 in mijn nadeel. De tiebreak kon ik dit keer wel winnen. In de derde set lag ik eerst 3-0 achter. Daarna won ik zes spelletjes op rij. In heb begin speelde ik een beetje te wild. Ik probeerde iets te veel het spel te maken. Het was lang geleden dat ik zo'n deftige match kon spelen."
De laatste weken van de zomer werkt Tim De Decker nog enkele dubbeltornooien af. Gisteravond was hij met Jeroen Vits aan de slag op Temse. Op Beckhand en Beukenhof zal hij aan de zijde van Didier Mestdagh te zien zijn. "Als je enkel speelt, moet je gaan om te winnen. In de dubbels is het belangrijker achteraf enkele pintjes te kunnen drinken. Winnen weegt daar niet tegen op."