Willaert botst op De Bruyne

Print
VTV-secretaresse Veroniek Willaert speelde op De Krijte opnieuw een finale in Vrouwen 4. Ze ontmoette Kim De Bruyne, de lijsttrekker in het Criterium. In twee sets maakte De Bruyne de klus af. Willaert dwong in de tweede set wel een tiebreak af, maar moest toch het hoofd buigen. Thomas De Groote werd eindwinnaar in Mannen 1bis. Hij ging in de finale in drie sets voorbij Koen Saeys. Thomas De Groote vroeg bij De Krijte een patent op driesetters. Ook in de halve finale had De Groote drie sets nodig.
BR>Toen spartelde Tim Baeckelandt heel lang tegen. In de kwartfinale was Wouter Cromheecke lang min of meer de evenknie. De derde set eindigde op tiebreak in het voordeel van de latere eindwinnaar De Groote. Ruben Van Goethem liet in Oostakker ook nog eens van zich horen. In Mannen 2 was hij nauwelijks te stuiten. Johan Matthijs, Koen De Vleeschouwer en Jo Paternoster kregen in twee sets het nakijken. Tijl Garey smukte met zijn aanwezigheid het gebeuren in Mannen 3 op. Hij kwam, zag en overwon. In de kwartfinale tegen Peter Gazelle ging het moeizaam. In de halve finale tegen Frederik Van Quickelberge en in de finale tegen Joeri Passchiersens liep het een stuk vlotter.
Filip Boterberg was de sterkste in de laagste mannenreeks. Andere overwinnaars op De Krijte waren Florence Lahaut (Vrouwen 2), Kaatje Boone (Vrouwen 3), Kim De Bruyne (Vrouwen 4), Freddy Ongenae (Juniorveteranen 2) en Ferdinand De Decker (Veteranen 2).