Blessure voor Gebrselassie

ATLETIEK
BR>Haile Gebrselassie moet minstens twee maanden rust houden. De Ethiopiër, die vorige week zijn wereldtitel op de 10.000m verlengde, kampt met een blessure aan de achillespees. Hij zal vrijdag de Golden League-wedstrijd in Brussel missen.

AUTOSPORT
Allart kampioen in Formule König
Onze landgenoot Benoît Allart is de nieuwe kampioen in de Formel König, een Duits eenzitters-kampioenschap met VW-motoren. Allart dook in de negende manche in Siegerland in de eerste bocht van de vierde startplaats naar de leiding en won de race. Hij bouwde daarmee een onoverbrugbare voorsprong uit op concurrent Marco Du Pau, die vijfde werd. Alkenaar Kim Hermans - net als Allart rijdend voor de Belgian VW Audi Club - werd twintigste. Met nog één race te gaan staat hij vijftiende in het kampioenschap.

MOTORSPORT
Werner Daemen zesde in Oostenrijk
Neerpeltenaar Werner Daemen behaalde afgelopen weekend zijn beste resultaat van het seizoen in het WK Supersport. In de negende manche, verreden op de Oostenrijkse A1-ring, piloteerde hij zijn Yamaha van de 22ste startplaats naar de zesde stek, op 16 tellen van winnaar Teuchert. In het kampioenschap maakt Daemen een grote sprong voorwaarts. Hij staat nu negentiende. Zondag staat Daemens thuisrace in Assen op de kalender.

ZWEMMEN
Ian Thorpe showt nieuw pak
Zwemmer Ian Thorpe heeft gisteren in Sydney zijn nieuw zwempak geïntroduceerd. Deze outfit bedekt zijn lichaam van nek tot enkel. De Australiër, die vorige week de wereldrecords op de 200 en 400m vrije slag verbeterde, gelooft dat hij hierin zijn tijden nog scherper kan stellen. «Ik heb het pak getest tijdens de training. Ik voel me er lekker in. Ik denk dat ik hiermee nog harder kan,» aldus de 16-jarige zwemmer. Thorpe draagt de zwemkleding deze week voor het eerst in een officiële wedstrijd bij de Australische kampioenschappen kortebaan. De internationale zwemfederatie FINA is niet enthousiast over de nieuwe outfit. De bond overweegt records in deze kleding niet te erkennen.

HANDBAL
Neusbreuk Lamury
De nationale handbalploeg werd voor de komst van militair wereldkampioen Minsk nog eens bij mekaar geroepen. Polfliet en Huygen waren afwezig wegens clubverplichtingen, terwijl Quintiens, de Nil en Dobrzynski er wegens blessures niet bijliepen, zodat een beroep werd gedaan op de jongeren Dewit en De Preter. Tien minuten was het zoeken naar het juiste ritme. Toen dat gevonden werd, stond het wel 0-6, kloof die behouden bleef tot 13-19. In de slotfase kreeg iedereen kans tot spelen waardoor de Wit-Russen nog verder uitliepen. Merksemspeler Lamury liep in de wedstrijd met de natioanle ploeg tegen Minsk kort voor het einde nog een neusbreuk op: 17-26.

GOLF
Woods één miljoen dollar rijker
Tiger Woods blijft momenteel ongenaakbaar. Voor de zevende maal dit seizoen heeft hij zich de beste getoond. In het Amerikaanse Akron, Ohio, waar het World Golf Championship NEC Ivitational tornooi plaatsvond, heeft de 23-jarige Woods nog maar eens bewezen dat hij golfgeschiedenis aan het schrijven is. Woods, die na de derde ronde vijf slagen voorsprong had bewerkstelligd, had aan een vierde ronde van 71 slagen genoeg om de hoofdprijs van 1.000.000 dollar in de wacht te slepen.

Sport vandaag
Bowling
Europese beker in Israel
Hockey
EK mannenteams in Padua
Tennis
US Open in Flushing Meadow
Voetbal
Voorronde Euro 2000 Ierland-Joegoslavie
Training nationale ploeg
Belgische supercup Genk-Lierse
Wielrennen
Elite met contract
Geraardsbergen 166 km 13.30
Elite zonder contract en beloften
Putte 119 km 15.00
Puurs-Kalfort 118 km 17.30
Zonnebeke 118 km 15.00
Elite zonder contract en beloften
Welle 101 km 17.30