Englebert komt in de plaats van geblesseerde Walter Bassegio

Print
KNOKKE - Opnieuw twee erg ontpannen trainingen gisteren aan de stralende Noordzeekust. Enkel voor Jacky Peeters, Toni Brogno en de Lierse-jongeren Jurgen Cavens en Carl Hoefkens lag er een zwaar trainingsschema voor. Onder leiding van inspanningsfysioloog Olbrecht werkten zij op een bijveldje op weerstand gevolgd door lactaattesten. Op het A-veld van FC Knokke werkte Waseige naarstig verder aan het 'destresseren' van zijn groep internationals. De bondscoach lichtte ook al een tipje van de sluier over hoe het nu verder moet met de Rode Duivels. Waseige opteert voor een 4-4-2-opstelling en wil zich zo weinig mogelijk aanpassen aan de sterkte van de tegenstander. Hetgeen ondermeer wil zeggen dat de in extremis opgeroepen Nico Van Kerckhoven zaterdag in Rotterdam wellicht als linksachter in de basis start.
BR>«Het uitvallen van Oyen is voor ons een pijnlijke zaak. Veel kandidaten om linksachter te spelen heb ik niet. Voor de linkerflank houd ik Danny Boffin nog achter de hand, maar dat is een middenvelder. Het zou voor Danny geen cadeau zijn om tegen Nederland als linkerverdediger te spelen. Daarom heb ik gekozen voor Nico Van Kerckhoven. Dit seizoen nog niet zo veel gespeeld in de Bundesliga, ik weet het. Maar Nico zit de jongste weken weer in de selectie van Schalke, dus moet hij fysiek wel in orde zijn. Verder heeft hij er al enkele interlands bij de Rode Duivels opzitten, dus heeft hij ervaring op internationaal gebied,» aldus Waseige die gisterenmiddag in het afzonderingsoord van de Rode Duivels voor het eerst kennis maakte met Van Kerckhoven.

Gaspercic


Voor de gekwetste Baseggio riep Waseige Bruggeling Gaëtan Englebert op. Die had van assistent-coach Briganti na de match Aalst-Club Brugge een 'uitstekend' achter zijn naam gekregen. Toch speelt Englebert in een meer aanvallende positie dan Baseggio dat bij Anderlecht doet. «Klopt,» gaf Waseige toe. «Maar het Belgisch voetbal is niet rijk aan echte voetbaltweelingen. Englebert maakt door zijn transfer naar Club Brugge een positieve evolutie door. We mogen die jongen echter niet zot maken. Hier en daar werd mij al in de mond gelegd dat Englebert de nieuwe Franky Van der Elst kan worden. Dat is een vergelijking die niet op gaat. Dat zou van veel te weinig respect voor Van der Elst getuigen. Englebert komt nog maar net kijken in het eerste klasse-voetbal terwijl Franky zoveel jaren aan de top heeft gestaan. Gaëtan is wel een zoveelste product van de jeugdschool van Club Luik. Ik ken hem nog van op Rocourt, niet als speler, wel als ballenjongen.»
Morgen zal ook moeten blijken of Geert De Vlieger (bloedstorting in de heup) fit geraakt. Haalt De Vlieger het niet, dan zal in extremis Ronny Gaspercic, nu bij Extremadura in de Spaanse tweede klasse, aan de selectie worden toegevoegd.
Als Robert Waseige inderdaad een 4-4-2-veldbezetting in zijn hoofd heeft, zou zijn selectie voor de interland van zaterdag tegen Nederland er als volgt kunnen uitzien: Vande Walle - Deflandre, Staelens, Peeters, Van Kerckhoven - Hendrikx, Vanderhaeghe, Walem, Goor - Wilmots en Strupar.