McEnroe en Garrison coachen tennisteam VS

Patrick McEnroe en Zina Garrison worden op de Olympische Spelen van augustus in het Griekse Athene de coaches van het Amerikaanse mannen- en vrouwentennisteam, dat maakte de Amerikaanse tennisbond (USTA) woensdag bekend.

Belga

Patrick McEnroe, 37, en Zina Garrison, 40, zijn beiden momenteel kapitein van het Amerikaanse Davis- en Fed Cupteam. Al sinds 1988 staan de Davis- en Fed Cup-kapiteins ook aan het hoofd van de Olympische tennisselecties. Enkel in 2000, op de Spelen van Sydney, weigerde ex-tennisvedette en bad boy John McEnroe, broer van Patrick, de opdracht. Stan Smith leidde toen de Amerikaanse tennisdelegatie, zonder sterren Pete Sampras en Andre Agassi.

Patrick McEnroe zal nu waarschijnlijk op een iets solidere selectie mogen rekenen. Hoewel ouderdomsdeken Agassi te kennen gaf geen trek te hebben in de Spelen, mag McEnroe toch onder andere rekenen op de jonge Andy Roddick, de beste Amerikaanse tennisser van het moment.

Garrison van haar kant, op de Spelen van 1988 nog goed voor een gouden (in het dubbelspel met Pam Shriver) en een bronzen medaille (enkelspel), zal haar best mogen doen om een even sterk team samen te stellen als in Sydney. Toen won Venus Williams het goud in het enkel- en dubbelspel (met haar zus Serena) en behaalde Monica Seles brons.