Bondscoach Robert Waseige: "Ik ben geen tovenaar"

Print
KNOKKE - "We gaan er het beste van maken, maar ik ben geen tovenaar." Robert Waseige sprak die woorden na afloop van zijn tweede training met de nationale ploeg. "Hoe het leven als bondscoach bevalt? Na 2 dagen kan ik niet anders zeggen dan formidabel. Al besef ik dat we nog geen wedstrijd hebben gespeeld. Het lijkt me pas echt fantastisch om bondscoach van een nationaal team te zijn dat geen wedstrijd hoeft te spelen."
BR>In de voorbereiding op de partij tegen Nederland, zaterdagavond in Rotterdam, maakt de 60-jarige Robert Waseige een ontspannen indruk. "De spanning moet er bij de jongens af. Ze moeten weer genieten van het spelletje. Alleen zo krijgen ze het zelfvertrouwen terug en kunnen we weer tot goede resultaten komen", zegt Waseige.
Van de 11 wedstrijden die België na het WK speelde, werden er slechts 2 gewonnen. 3 gelijke spelen en 6 nederlagen vervolledigen de trieste balans. De 3-4 nederlaag tegen Finland van vorige week betekende het einde van de martelgang van Georges Leekens. Waseige moet België klaarstomen voor het EK in eigen land. "Ik kan niet zeggen wat ik ga veranderen", zei Waseige. "Of ik dezelfde weg insla als Leekens? Ik kan niet ontkennen dat hij goed voorwerk heeft verricht. Ik heb nu een redelijk beeld met welke groep het moet gebeuren", zegt de trainer die zich bij de nationale ploeg weer heeft laten herenigen met Vicento Briganti, in het verleden al de zijn assistent bij Winterslag.
"De huidige groep moet het voorlopig gaan doen. Al kunnen er natuurlijk nog 1 of 2 spelers bijkomen", zegt de oud-trainer van Winterslag, FC Luik, Standard, SC Charleroi en Sporting Lissabon. "Ik vind het heel belangrijk dat iedereen weer met plezier gaat voetballen. Goede resultaten moeten ons helpen het verloren zelfvertrouwen te herwinnen. Al zal dat met het oog op het programma niet meevallen", doelt Waseige op de komende partijen tegen tegen Nederland, Marokko, Engeland,.... "Dat zijn zware tegenstanders, maar gelukkig hebben we nog even de tijd voor het EK. Mensen moeten nu niet plotseling wonderen van mij gaan verwachten. Zoals ik al zei, ik ben geen tovenaar."