Zinedine Zidane is klaar voor zijn internationale terugkeer

Print
CLAIREFONTAINE - Zinedine Zidane zei dinsdag dat hij klaar is voor zijn comeback op internationaal niveau. Dit weekend speelt Frankrijk een cruciale Euro 2000-kwalificatiewedstrijd tegen Oekraïne. De 'Beste Voetballer van de Wereld' was 4 maanden out na een knie-operatie. Tegen de verzamelde pers liet Zidane weten dat hij naar zijn beste vorm wil pieken voor de match in Kiev. "Het gaat beter en beter", zei hij na de training met de Franse nationale ploeg in Clairefontaine. "Ik heb reeds twee volledige wedstrijden gespeeld en voel dat ik m'n vorm terugvind".
BR>De middenvelder kwam vorige week nog met zijn club, Juventus Turijn, in actie tijdens de Intertoto-finale tegen Stade Rennes en maakte afgelopen zondag zijn comeback in de Serie A. Juventus speelde toen 1-1 gelijk tegen nieuwkomer Reggiana. "Mijn fysieke conditie is niet 100 procent, maar ik denk dat ik er sta voor de match tegen Oekraïne", aldus Zidane.
Frankrijk miste duidelijk de creativiteit van Zidane in de laatste 4 kwalificatiewedstrijden. Een 2-3 nederlaag tegen Rusland en een scoreloos gelijkspel tegen Oekraïne, telkens in het Saint-Denisstadion, bracht de Franse kwalificatiekansen wel degelijk in gevaar. Oekraïne leidt momenteel in groep 4 met 15 punten, één puntje meer dan Frankrijk. Rusland en IJsland volgen met 12 punten en lijken een iets gunstiger programma voor de boeg te hebben dan de Fransen. Alle landen moeten nog 3 wedstrijden afwerken.