Kinepolis spoelt CinemaxXkater door

Print
BRUSSEL - CinemaxX, de Duitse dochter van de Belgische Kinepolisgroep, kondigde een winst van 40 miljoen frank aan over het boekjaar dat eindigde op 30 juni. Het bezoekersaantal nam toe met 20 procent. CinemaxX, dat de voorbije maanden het zwarte beest was voor het beursgenoteerde Kinepolis, werpt hiermee de eerste vruchten van een herstructurerung af.
BR>De ambitieuze samenwerking met CinemaxX, waarin Kinepolis een belang van 30 procent heeft, kreeg een flinke deuk toen de Duitse bioscoopgroep in juni een winstwaarschuwing uitstuurde en gewag maakte van aanzienlijk verlies. Onder impuls van Kinepolis, die haar koers naar beneden zag gaan, werd een herstructureringsprogramma uitgewerkt en financiële maatregelen getroffen. Intussen is schoon schip gemaakt en ziet Kinepolis de CinemaxX-problemen achter zich.
Volgens Florent Gijbels, afgevaardigd bestuurdr van Kinepolis, is de basis gelegd voor het voorzetten van het succes van CinemaxX. De oprichting van een gemeenschappelijke houding en de joint venture KinemaxX voor nieuwe projecten is een feit. Daarbij beperkt Kinepolis de inbreng van KinemaxX in nieuwe projecten wel van 100 tot 25 procent ter bescherming van zijn eigen belangen. Als CinemaxX bepaalde winstdoelstellingen haalt, kan dat 100 procent worden. De vooruitzichten zijn althans positief, ondermeer door de lancering van Star Wars, de nieuwe James Bond en Disney's Tarzan.