Game Boy Advance wordt volwassen

Nintendo heeft zich als een duivel in een wijwatervat geweerd tegen uitspraken over zijn zogenaamde kiddy imago. Tot voor kort kon de Japanse gamesfabrikant ons niet van het tegendeel overtuigen, maar er is verandering in zicht. De jongste maanden vinden steeds meer games voor tieners en volwassenen hun weg naar 's werelds populairste handheld console.

Kdejager

BR>

Het loodgietertje Mario heeft van Nintendo een niet te onderschatten speler op de gamesmarkt gemaakt. De monstertjes van 'Pokémon' zorgden voor een nooit gezien kassucces. En een legertje personages zoals Wario, Luigi, Princess Peach, Yoshi, Banjo-Kazooie, Kirby, Donkey Kong of Hamtaro heeft ervoor gezorgd dat Nintendo tot nu toe geboekstaafd staat als game- ontwikkelaar voor de jongsten onder de gamers. Zelf zijn ze daar niet zo blij mee.

Gevolg: de Game Boy Advance (GBA) en zeker de hippe variant Game Boy Advance SP moesten en zouden daar verandering in brengen. Zodat ook de oudere gamer de handheld zonder schroom uit zijn broekzak kan halen. De Game Boy moet niet alleen op de speelplaats te zien zijn, maar ook in rookruimtes van kantoorgebouwen, op de trein, in de supermarkt of in het stadspark. Maar daar horen natuurlijk ook andere games bij. En wie tegenwoordig de rekken afspeurt, merkt duidelijk dat Nintendo zijn publiek wil verbreden.

In maart verschijnen zelfs het gecontesteerde 'Grand Theft Auto 3' en de bikkelharde shooter 'Max Payne' op de Game Boy Advance. Het is niet meteen iets voor uw zesjarige snotneus, maar wel interessant voor de tieners. Ondanks deze lawine aan games voor de iets oudere gamer, voeren wel nog titels als 'Yu-Gi-Oh!', 'Pokémon' en Beyblade' voorlopig de hitlijsten aan. De Game Boy Advance heeft nog af te rekenen met pubercapriolen, maar lijkt uiteindelijk dan toch volwassen te worden. Nu alleen nog een handheld maken voor grote-mensenhanden zodat we zonder vingerkrampen kunnen spelen, en we zijn helemaal tevreden. Misschien brengt de Nintendo DS (zie hiernaast) wel soelaas.

Aan Electronic Arts (EA) heeft Nintendo alvast een goede bondgenoot. De topgames van EA lokken steeds meer oudere gamers naar de GBA. Enkele titels die bij de oudere Game Boyers in de smaak vallen zijn de '007 Everything Or Nothing', 'FIFA Football 2004', 'Need For Speed: Underground', 'The Lord Of The Rings: Return Of The King' of zelfs 'The Sims: Erop uit'. Maar ook oorloggame 'Medal Of Honor: Infiltrator' waarin u vrolijk fluitend nazi's ondersteboven knalt, wordt geapprecieerd.

Vingerkrampen

In maart verschijnen zelfs het gecontesteerde ‘Grand Theft Auto 3’ en de bikkelharde shooter ‘Max Payne’ op de Game Boy Advance. Het is niet meteen iets voor uw zesjarige snotneus, maar wel interessant voor de tieners. Ondanks deze lawine aan games voor de iets oudere gamer, voeren wel nog titels als ‘Yu-Gi-Oh!’, ‘Pokémon’ en Beyblade’ voorlopig de hitlijsten aan.De Game Boy Advance heeft nog af te rekenen met pubercapriolen, maar lijkt uiteindelijk dan toch volwassen te worden. Nu alleen nog een handheld maken voor grote-mensenhanden zodat we zonder vingerkrampen kunnen spelen, en we zijn helemaal tevreden. Misschien brengt de Nintendo DS (zie hiernaast) wel soelaas.