Europese 'Border Breakers Award' voor Belgische groep Lasgo

De Belgische groep Lasgo heeft met zijn dancesingle 'Something' een Europese 'Border Breakers'-prijs gewonnen. De prijs is een initiatief van de Europese Commissie en de Europese muziekindustrie en bekroont een debuutalbum dat in 2003 de beste verkoopcijfers in de 14 andere landen van de Europese Unie haalde.

Belga

De prijzen werden zondag voor het eerst uitgereikt. Dat gebeurde op de internationale muziekbeurs Midem in Cannes. Ze gingen over de verkoop van de debuutalbums in 2003.

Lasgo is samengesteld uit Peter Luts, David Vervoort en Evi Goffin. Andere winnaars waren de Duitse rockgroep Masterplan, de Italiaanse Tiziano Ferro, de Franse Carla Bruni en de Spaanse meisjesgroep Las Ketchup.

Met de prijs wil de Europese Commissie samen met de muzieksector de uitwisseling van popmuziek over de landsgrenzen bevorderen. "De potentiële culturele en economische effecten van een versterkte muziekexport zijn enorm", zie eurocommissaris Viviane Reding van Cultuur luidens een mededeling.

Werden voorts bekroond met een Border Breakers-prijs: The Darkness (Groot-Brittannië), The Thrills (Ierland), Saybia (Denemarken) en Mariza (Portugal). Precieze verkoopcijfers van de albums werden niet bekendgemaakt.