• Van Kuik naar WK? -

Print
Akkefiet(s)jes
BR>Nederlander Frank Van Kuik, rijdend voor Sport en Steun Leopoldsburg en woonachtig in Neerpelt, heeft zich in de Nederlandse preselectie voor het WK gewrongen. Op basis zijn prestatie op het Nederlands kampioenschap tijdrijden, dat vandaag betwist wordt, beslist coach Snoeijnk of Van Kuik al dan niet in Verona start.
• Start geweigerd -
Zeven renners kregen in Zonhoven geen startgelegenheid, omdat ze geen papier konden voorleggen met een dokterstoelating om aan drie wedstrijden per week deel te nemen. Daarbij ook Frank Van Kuik. Die trok meteen richting Putte en ging daar... winnen. «Ik had thuis zo'n papiertje liggen,» aldus Van Kuik. «Eigenlijk had ik het inderdaad moeten bij hebben. Mijn fout. We zijn vlug naar huis gereden en met dat papiertje richting Putte gesneld, waar de wedstrijd een uur later startte.»
• Zegekaper Verbakel -
Ruud Verbakel had tot zijn zege eind juli in Izegem nog geen enkele koers gewonnen, sindsdien lijkt hij niet meer te stoppen. Afgelopen weekend lukte de stoere knaap uit Bocholt een heuse dubbelslag, waarmee hij zijn zegetotaal al op zes brengt.
• Spurtbom Sneyers -
Na dubbele winst in de Ronde van Antwerpen heeft de van onderwijzer omgeschoolde postbode Sneyers die stunt nog eens overgedaan. In de Ronde van Vlaams-Brabant pakte Sneyers weer twee ritzeges. Een eerste keer werd hij gepiloteerd door Szekely, tijdens de slotrit nam Schoovaerts het voorbereidend werk voor zijn rekening.