Volumia!-zanger furieus over verdachtmaking drugs

Print
SITTARD - De zanger van de populaire Nederlandse groep Volumia!, Xander de Buisonjé, is woedend op het regionale dagblad De Gooi- en Eemlander. De Buisonjé wil dat de krant de zaterdag gepubliceerde bewering dat hij drugs gebruikt onmiddellijk herroept.
BR>De Buisonjé moest vrijdagavond na een optreden in Almere voor korte tijd in het ziekenhuis worden opgenomen. De Gooi- en Eemlander meldde dat dit het gevolg was van het feit dat de zanger «volgens welingelichte kringen» onder invloed verkeerde van drugs.
Volgens Volumia!-manager Nieskens had De Buisonjé tijdens het optreden last van zijn lies en meende hij mogelijk een liesbreuk te hebben. Eerder al had hij liesproblemen en werd hij aan een liesbreuk geopereerd. De zanger zelf reageerde als door een wesp gestoken op de insinuaties: «Als iemand anti-drugs is, ben ik het wel.»
De advocaten van Volumia! hebben de krant per fax een eis tot rechtzetting verzonden en gesommeerd binnen 24 uur te reageren. Doet de krant dat niet, maakt Volumia! er een rechtszaak van.