Elton beschuldigd van plagiaat

Print
LONDEN - 1999 ontpopt zich tot een rampjaar voor Elton John. De entertainer heeft de voorbije maanden al een hartoperatie, rechtszaken en geldproblemen achter de kiezen. Maar het wordt nog erger.
BR>Muziekuitgeverij Halwill Music sleept Elton, zijn tekstschrijver Tim Rice en Disney voor de rechtbank wegens plagiaat. De hit 'Can You Feel The Love Tonight' die Elton John zong op de soundtrack van de Disney-tekenfilm 'The Lion King', is volgens de muziekuitgeverij gebaseerd op 'Listen To Your Heart', een nummer dat vergane popkwal Glenn Medeiros zong in 1993.
Volgens de krant New York Daily is de muziekuitgeverij al een half jaar lang aan het klagen bij Disney, maar zonder resultaat. Daarom stappen ze nu naar de rechter. Ze eisen een deel van de opbrengsten van 'Can You Feel The Love Tonight'.
«Elton John had de plaat van die meneer Medeiros nog nooit gehoord toen hij de muziek voor 'The Lion King' componeerde,» zeggen Eltons woordvoerders. Zij verwachten dat de goede naam en de geldbuidel van de Briste zanger-pianist ongeschonden uit de rechtszaak zullen komen.