Wie Sergio en Phaedra Hoste ziet, kan zijn koffers pakken

Print
BRUSSEL - Sergio, de blonde spierbundel, krijgt een druk najaar bij de VRT. De mannelijke helft van Touch of Joy vliegt bij KetNet in 'Tripties' en bij TV1 flitst hij samen met fotomodel Phaedra Hoste vanaf vanavond naar Zaventem voor het gloednieuwe spelprogramma 'Vliegende start'.
BR>In 'Vliegende start' mag Sergio samen met Phaedra Hoste zeven weken lang iemand een weekje op reis sturen. Het fotomodel is aan haar televisiedebuut als presentatrice toe.
De regels van het spel lijken op die van 'Duel', het programma dat Luk Alloo maakte voor VRT. Phaedra en Sergio zoeken beiden, maar dan apart, een geschikte kandidaat. Dat kan iedereen zijn: u of ik, iemand op straat, struinend op een marktje of snuffelend in een platenzaak. De twee scheuren een stadsplan doormidden en kiezen in hun helft iemand uit. Dan wordt het een wedstrijdje om het eerst in de luchthaven van Zaventem. Pas aan de balie van Zaventem blijkt of het ticketje er nog ligt of de geluksvogel al gevlogen is.
«Ik wil een soort Felice worden,» zegt Sergio bloedernstig. «Die man is een entertainer, Zie hem bezig in 'Het Swingpaleis', hoor hem op de radio,...»
Tijdens de opnames van het Ketnet-programma 'Tripties' is hij bij elke opname gekwetst geraakt. «Ik overdrijf graag. Ik ben nu eenmaal zoals Jean-Paul Belmondo. Ik wil alles zelf doen. Geen stand-ins.» Hij toont zijn vele letsels: knieën, enkels, ellebogen, zijn beschadigde polsen. «Ik ben een wrak, maar ik vond het fantastisch om te doen. Ik ga heel graag de straat op.»
«Ook 'Vliegende Start' is mij op het lijf geschreven,» zegt Sergio, «Mijn grootste troefkaarten zijn mijn humor en naturel. Ik bedoel: vele mensen zeggen dat ik een natuurlijke uitstraling heb.»
Zijn 'Vliegende start' in de televisiewereld is overigens niet zo vliegend als op het eerste gezicht lijkt... «Dat ik in een aantal panels zat en in 'Het Swingpaleis' was een investering. Na vijf jaar 'Touch of Joy' was televisie noodzakelijk om mijn geest in balans te houden».
Vliegende Start, 20.30 uur, TV1