Luk Alloo presenteert in 'TV6 op woensdagavond' een 20-tal programma's

Print
GENT - «Verdenk ons niet van hoogmoed of arrogantie. Wat TV6 vanaf vanavond brengt, is spielerei.» Luk Alloo (36), de razende sterreporter en spring-in-'t-veld van TV6 is klaar voor een tweede tv-seizoen. Veertig weken lang mag ie van de VTM-top opnieuw zijn goesting doen. Elke woensdagavond, een vol uur.
BR>«'TV6 op woensdagavond' is gebaseerd op een 20-tal bestaande formats,» zei Alloo maandag tijdens een persconferentie in zijn aardig stulpje Xinix, het productiehuis van TV6. «We willen geen programma's persifleren. TV6 brengt geen satire of ironie, maar is een speelse knipoog naar bestaande programma's.»

Maandagavond liet Luk Alloo de Vlaamse pers in het Gentse kennismaken met de opvolger van 'Sterren & Kometen', het voormalige mediadagboek van Luk Alloo waarvoor de Gentenaar zowat alle Bekende Vlamingen had mogen lastigvallen. «'TV6 op woensdagavond' wordt een bescheiden, zichzelf relativerend programma,» luidde Alloo's korte betoog. «Week 2 zal nooit hetzelfde zijn als week 1, week 4 lijkt in de verste verte niet op week 3. Momenteel hebben we een twintigtal programmaatjes klaar. Sommigen komen wekelijks terug, anderen worden vervangen door nieuwe als blijkt dat de kijkcijfers van dát bepaald programma niet scoren,» grapte Alloo.

Smart


Met items als het filmprogramma 'Trek', het kookprogramma 'Kapitein Kook & Gast', het kunstprogramma 'Hoet Af Voor ...?' (Jan Hoet keurt kunst bij Bekende Koppen), het muziekprogramma 'De Notenkwis', het praatprogramma 'Nieuwe Woensdag' (een ode aan Ben Crabbé), 'Schone Alloo' (BV's onthullen pikante bedgeheimen), het 'TV6-nieuws' en 'Tour TV6' (een programma waarin zes BV's het zes weken lang op de koersfiets tegen elkaar moeten opnemen), zou VTM dankzij de creatieve breinen van het TV6-team wel eens een mogelijk kijkcijferkanon in handen kunnen hebben. Reden: de naturel waarmee Luk Alloo zijn gestrikte gasten opnieuw benaderd, ook al is alles in bestaande formats gegoten.
«Als mensen driemaal kunnen glimlachen per uitzending, dan is voor mij het programma geslaagd. Ik ben bescheiden.» Alloo moet in de handen gewreven hebben afgelopen maandag, want hilariteit alom bij het zien van het automagazine 'De Zelfde Versnelling'.
In de reportage, die volgende week wordt uitgezonden, testen Luk en Sergio een Smart, door de presentator omschreven als een kleine, stugge en economisch haalbare wagen. Om na te gaan hoeveel hoofdruimte beide heren hebben, scheurt Sergio met de auto over heuveltjes. Voor de Johnny-test wordt de volumeknop van de radio op maximum gezet en zitten de twee al headbangend achter het dashbord. Het laadvermogen wordt getest door de wagen vol te proppen met bussels stro. Even later volgen vijf katten, een hond en een beer, genaamd Sergio. Bij het zien van het testen van de wegligging is het helemaal gieren: hiervoor moet een akker als parcours dienen, om nog maar te zwijgen over de crashtest, waarbij de Smart in een maïsveld tot stilstand komt. Conclusie van de test: «Geen nadelen, enkel voordelen aan de Smart, een wagen apart,» aldus Sergio.

Père Jean-Pierre


Maar 'TV6 op woensdagavond' brengt ook vertederende reportages over de man in de straat. Onder hen 'De Enige Echte ...' Wilfried Martens. Neen, niet de ex-premier, wel een man uit Landegem met dezelfde naam. Er wordt gekeuveld over de CVP, het tweede huwelijk van de bekende Martens (waarover Wilfrieds vrouw níet te spreken is) en er wordt gedanst: een tango in de slaapkamer, en dát zonder muziek.
Een ander man in de straat die meermaals wordt opgevoerd is Jean-Pierre Van Rossem, alias 'Père Jean-Pierre'. In de eerste uitzending nodigt de ex-gedetineerde de TV6-ploeg uit voor zijn ouderlijke woning in Gent. «Mijn eerste gevangenis,» zegt J.P.. «Als kind woonde ik in een reactionair gezin. Alles was verboden in die tijd.» Of J.P. een zware bevalling was voor moeder Van Rossem, wil Luk weten. «Ik ben averechts geboren met mijn kont vooruit. Een eerste teken van protest.» Meer details krijgen jullie vanavond in de eerste uitzending van 'TV6 op Woensdagavond', waarin Luk en J.P. ook nog om ter eerst een ad-fundum moeten drinken.
'TV6', VTM, 21.25 uur