Willy De Clercq ligt met hersenschudding in UZ Gent

Minister van Staat Willy De Clercq is afgelopen week thuis van de trap gevallen en wordt momenteel verzorgd in het Universitair Ziekenhuis van Gent.

Belga

Hij zal wellicht nog tot eind deze week in het hospitaal moeten blijven, klinkt het daar. De kneuzingen zijn niet van blijvende aard en er werden geen breuken vastgesteld. "Wel heeft hij een matige hersenschudding opgelopen", zegt UZ-woordvoerster Marie-Laure Solie.

Van hersenbloeding of herseninfarct is volgens haar geen sprake. "De vooruitzichten zijn goed. Er zijn geen letsels en zijn toestand is redelijk. Ik denk dat hij nog tot en met het weekeinde zal moeten blijven en dat hij daarna nog een paar weken moet rusten". Normaal zou minister van staat en Europarlementslid Willy De Clercq zaterdag gehuldigd worden in Flanders Expo Gent. Die huldiging is uitgesteld, laat de VLD weten. Het colloquium 'Liberalisme in Europa' en het galadiner op dezelfde datum gaan wel door. Volgens zijn zoon Yannick zal De Clercq binnen enkele weken weer goed te been zijn. "Op 8 maart is er een plenaire zitting in het Europees parlement en daar zal hij zeker aanwezig zijn".