Verhofstadt verheugd over akkoord verlaagde BTW horeca

Premier Guy Verhofstadt reageerde woensdagavond bijzonder verheugd over het akkoord dat Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië bereikten op hun mini-top in Berlijn over de verlaging van de BTW voor de Horeca vanaf 2006. Zo verklaarde de woordvoerder van de eerste minister.

Belga

De Belgische regering en in het bijzonder premier Verhofstadt en minister van Financiën Didier Reynders ijveren al lang op Europees vlak voor een verlaagd BTW-tarief voor de horecasector. Het was één van de drie assen - naast een verhoogde fiscale aftrek van restaurantkosten en de afschaffing van de uitbatingtaks - van het beleid van de regering om de Belgische horecasector meer ademruimte te geven en het zwartwerk in de sector terug te dringen.

De premier had tijdens het onderhoud op 13 januari met zijn Franse ambtsgenoot Jean-Pierre Raffarin nog aangedrongen op steun voor de Belgische vraag voor een verlaagd BTW-tarief bij Duitsland dat op dit punt dwars lag.

Guy Verhofstadt hoopte dat het akkoord geformaliseerd zal worden op de komende Europese ecofin-raad, waar de horeca opgenomen zou moeten worden in de lijst van arbeidsintensieve sectoren waarvoor een verlaging van het normale BTW-tarief kan worden toegepast.