South Park Trivia

HASSELT - Trey Parker en Matt Stone zijn de twee warhoofden die iedere episode van South Park voorzien van keiharde zwarte humor en absurde situaties. Attente kijkers ontdekken misschien ook de verfijnde grappen die het duo in elke episode heeft verborgen. Ook de nieuwtjes achter de schermen zijn soms even hilarisch als de tekenfilm zelf. Een losse graai uit hun moppentrommel en ons triviamandje.
BR>* Tijdens het gevecht tussen Jezus en de Kerstman hoor je op de achtergrond muziek van het ontzettend populaire videospel Mortal Kombat 3 (Spirit Of Christmas).
* In hun schaarse vrije tijd spelen Trey Parker en Matt Stone in een groepje dat DVDA heet. In episode 'Clubhouses' weerklinkt de muziek van DVDA: namelijk 'I'm A Chewbacca'. Eén van de twee tienermeisjes in de mosh pit (= een pogo in het kwadraat) draagt zelfs een DVDA-shirt.
* De one-liner waarmee Cartman afsluit, luidt: «That'll do, pig.» Notabene hetzelfde zinnetje dat in de Australische dierenfilm Babe de aftiteling voorafgaat (An elephant makes love to a pig).
* Oorspronkelijk wilden Trey Parker en Matt Stone de kaaschips Cheetos opvoeren als favoriete snack van het neurotische dikkerdje Cartman. De chipsproducent gaf geen goedkeuring, zodus mag Cartman zich iedere aflevering volproppen met Cheesy Poofs.
* Iedere keer dat de moeder van Cartman verliefd wordt op iemand op de Drunken Barn Dance, weerklinkt op de achtergrond een afkooksel van Céline Dions megahit 'My Heart Will Go On' (Cartman's mom is a dirty slut).
* Tijdens de eerste episodes werden telkens 5.000 stukken papier gebruikt en filmden de makers elke beweging apart. Tegenwoordig werken miljonairs Parker en Stone ook met zware computers en tekenprogramma's.
* De beide makers werden in het begin van hun succes door de tekenaars van 'Ren & Stimpy' van plagiaat beschuldigd.
* Boven de deur van het Planetarium staat een latijnse zin te lezen. 'Me transmitte sursum, Caledoni!', wat zoveel betekent als de Star Trek-leuze 'Beam me up, Scotty» (Roger Ebert should lay off the fatty foods).
* Jammer, maar helaas. Het pubergroepje Hanson (bekend van de hit 'Mmmbop') zou voor de South Park-soundtrack een duet opnemen met shockrocker Marilyn Manson. Op het laatste moment haakte Manson af.
* Het nummer 'Chocolate Salty Balls' werd wereldwijd geboycot wegens obscene teksten. Reactie van Matt: «Alleen perverse geesten horen er een vunzige tekst in.» Het nummer was afgelopen wel een zomerhitje op Studio Brussel.