VT4 zendt iedere woensdag om 22.30 uur brutale tekenfilm uit

Print
HASSELT - Dat 1 september voor de schoolgaande jeugd niet meteen de meest leuke dag van het jaar is, heeft VT4 maar al te goed begrepen. Het commerciële tv-station zwiert iedere woensdagavond om 22.30 uur een uitzending uit van de hilarisch brutale tekenfilmserie South Park uit. Verknochte Phoenixlezers kennen de personages Kyle, Stan, Cartman, Kenny en Chef al van kop tot teen. Of navel, want door de permafrost in South Park ligt er altijd een dikke meter sneeuw en zijn de personages slechts tot aan hun middel te zien. Vandaag gaan we dieper in op Kenny McCormick, het jongetje met de kap die voortdurend onverstaanbare zinnen murmelt. Kenny is de geboren pechvogel, in iedere episode gaat hij de pijp uit. Niet aan een hartaanval of herseninfarct. Nee, de heren Parker en Stone zijn creatief. Dat blijkt uit de manieren waarop ze Kenny het hoekje om laten gaan. Bijvoorbeeld...
BR>* Na een ongelukkige botsing met een springbal spat Kenny uit elkaar tegen een stenen muur. (Conjoined Foetus Lady)
* Kenny wordt verscheurd tijdens het een vechtscène op de set van 'Jesus & Pals'. (The Mexican staring frog of Southern Sri Lanka)
* Een rotje knalt Kenny's hoofd eraf in zijn babyjaren, later wordt hij verpletterd onder een houten stand die omverdondert. (Summer sucks, zeg dat wel)
* Kenny schiet spontaan in de fik. (Spontaneous Combustion, nogal voorspelbaar)
* Hoe hij het flikt, weten we niet, maar Kenny belandt bovenop een vlaggenmast. (Weight Gain 4000)
* Kenny probeert Cartman de daver op het lijf te jagen door een wild dier te spelen. Helaas vreet een beer hem met huid en haar op. (Jakovasaurs)
* Ook het Grote Zwarte Enge Monster heeft honger en vreet Kenny doodleuk op. (City on the edge of forever).
* Tijdens het gevecht tussen Tweek en Craig, raakt iemand per ongeluk de machine waaraan Kenny stond te werken. Gevolg: de machine katapulteert Kenny in een berg oude roestige nagels. Morsdood. Van een tetanusspuitje hebben ze in South Park blijkbaar nog nooit gehoord. (Tweek vs. Craig)
* Kyle, Cartman en Stan geven Kenny een sterke magneet. Iets te sterk. Een grote metalen ventilator trekt de magneet - en Kenny - aan. Resultaat: Kenny-paté.
* Tijdens Thanksgiving wordt Kenny doodgepikt door een bende moordlustige kalkoenen.
* In het volle jachtzeizoen wordt de pechvogel aangezien als een eend. Oorlogsveteraan en amateurjager Jimbo legt zijn tweeloop aan en... inderdaad.
* De klapper was voor de Halloween-aflevering. Kenny raakt eerst verpletterd door het Russische ruimtestation MIR, dan gehalveerd door Kyles kettingzaag, vervolgens vermorzeld onder een standbeeld en tenslotte onthoofd door een vliegtuigpropeller.