Acteur Gunter Levi krijgt 3 maanden rijverbod

Acteur Gunter Levi (27), onder meer bekend als Peter Van Den Bossche uit de VTM-reeks Familie, heeft van de rechtbank in Antwerpen een rijverbod van 3 maanden gekregen voor een stoffelijk ongeval met vluchtmisdrijf. Daarnaast moet de acteur ook een boete van 1.478 euro betalen.

Belga

De politierechter veroordeelde Levi in juni 2003 bij verstek tot een rijverbod van 6 maanden. In beroep hechtte de politierechter echter geloof aan het verhaal van Levi dat niet hij, maar een vriendin, het ongeval veroorzaakte. Levi werd uiteindelijk enkel nog schuldig bevonden aan vluchtmisdrijf.

Op 13 oktober 2001 reed Levi samen met een vriendin naar huis. Beiden reden in een donkere Opel Astra. In Brasschaat miste de vrouw een afslag en reed op een rondpunt in. Levi stopte en bood aan haar met haar wagen naar huis te brengen. Getuigen dachten dat Levi diegene was die op het rondpunt was ingereden omdat hij met de auto wegreed die op het rondpunt was ingereden. De volgdende dag lichtten ze de politie in.

Bij de behandeling van de zaak voor de politierechtbank liet Levi verstek en kreeg hij zes maanden rijverbod. In beroep kwamen zowel hij als zijn vriendin aan de rechter uitleg geven over de omstandigheden van het ongeval. De rechtbank hechtte geloof aan dat verhaal en sprak Levi vrij voor het veroorzaken van het ongeval. Het feit dat Levi na het ongeval verder reed met de auto van zijn vriendin, noemde de rechtbank "een gebrek aan verantwoordelijkheidszin in het verkeer" omdat dit de juiste vaststellingen over het ongeval bemoeilijkte. Verder merkte de rechtbank nog op dat Levi "een minder fraai strafrechtelijk verleden had op het vlak van verkeer".