The Hoodoo Club ook

Print
HASSELT - Het gaat serieus bergaf met de Limburgse rock. Na Evil Superstars, Sweater en Noordkaap houdt ook The Hoodoo Club, de bluesgroep met Zutendaalse roots, tien jaar na de oprichting het voor bekeken. In september 1991 speelde The Hoodoo Club zijn eerste optreden in jeugdhuis 't Kretske in Nieuwerkerken. Het laatste concert van de groep is wellicht door geen enkele Belg meer gezien. Dat was in het voorjaar tijdens de muziekmarkt South By South West in Austin, Texas. Ondertussen maalde de geruchtmolen. Meermaals weerklonken echo's als 'nieuwe plaat' en 'John Parish'. Zanger/songsmid Harald Vanherf: «Over Parish wil ik alleen zeggen dat hij een toffe pee is. Oké, er waren plannen voor een nieuwe plaat, maar wij stonden niet meer allemaal met onze neus in dezelfde richting. Dat wil niet zeggen dat we in ruzie uit mekaar zijn gegaan. Er waren gewoon enkele fundamentele muzikale meningsverschillen.»
BR>«Voorlopig heb ik geen muzikale plannen,» zegt Vanherf. «Ik heb nu wel een zee van tijd. Ik denk dat ik me maar op een schilderscarrière ga werpen. Welke stroming? Expressionisme lijkt me wel wat. (lacht)».
The Hoodoo Club laat één mini-cd 'Jugstories' en één album 'A Just Temporary Loss Of Masculinity' na. En naar verluidt ook een legioen treurige fans, helaas.