Flahaut: Geen concessie voor vliegactiviteiten in Brustem

Federaal minister van Defensie André Flahaut verleent geen concessie voor de vliegactiviteiten van de vzw Ultra Wings op het voormalige militair domein in Brustem, bij Sint-Truiden. Dat heeft Flahaut donderdag aan burgemeester Ludwig Vandenhove (sp.a) van Sint-Truiden laten weten.

Belga

Flahaut maakte daarnaast ook bekend dat de zone gelegen onder de start- en landingsbanen als oefenterrein voor de Koninklijke Technische School Saffraanberg zal gebruikt worden. Hierdoor kunnen volgens de Truiense burgemeester de komende drie jaar 140 tot 150 bijkomende jobs gecreëerd worden. De militaire school telt momenteel 450 leerlingen. Verwacht wordt dat dit aantal tegen 2007 1.300 zal bedragen.

Het schepencollege van Sint-Truiden besliste op 24 oktober 2003 unaniem om geen milieuvergunning toe te kennen aan de vzw Ultra Wings omdat de vzw niet beantwoordde aan de economische en tewerkstellingsvoorwaarden van de stad Sint-Truiden. Burgemeester Vandenhove toonde zich donderdag uitermate verheugd over de beslissing van Flahaut. Volgens de burgemeester hypothekeert die de verdere toeristische en recreatieve ontwikkeling van Sint-Truiden niet. De uitbouw van de Koninklijke Technische School Saffraanberg garandeert volgens Vandenhove maximale garanties op bijkomende militaire tewerkstelling.