Trends kiest drie Limburgse "gazellen"

Het economische weekblad Trends heeft woensdagavond de "Trends Gazellen Ambassadeurs", de drie snelste Limburgse groeiers in de categorieën kleine, middelgrote en grote bedrijven, gelauwerd.

Belga

De prijzen gingen respectievelijk naar het bedrijf Heidevink Foods uit Sint-Truiden, E-max uit Dilsen-Stokkem en WCA-Alro uit Dilsen-Stokkem.

In de verschillende categorieën werden respectievelijk 25, 75 en 100 ondernemingen genomineerd. In elke categorie werd een ambassadeur verkozen die gelauwerd werd als snelst groeiende, onafhankelijke onderneming die de kenmerken van een gazel (krachtig, lenig en snel, maar ook kwetsbaar) vertegenwoordigt.

Het lakbedrijf WCA-Alro stelt 604 mensen tewerk. Producent van pannenkoeken en koekjes Heidevink Foods realiseerde in 2002 met een personeelsbestand van 30 personen een omzet van 10,5 miljoen euro.

Het aluminiumbedrijf E-max uit Dilsen-Stokkem kaapte de prijs in de categorie middelgrote bedrijven weg. E-Max stelt 42 werknemers tewerk en realiseerde een omzet van 21,3 miljoen euro.