Jacky Rot nieuwe voorzitter Hoge Raad voor Diamant

Jacky Rot is donderdag aangeduid als nieuwe voorzitter van de Hoge Raad voor Diamant (HRD). De raad van bestuur verkoos Rot unaniem als opvolger van Charles Bornstein, die na vier jaar voorzitterschap zijn mandaat ter beschikking stelde. Rot geldt als een alom gerespecteerde figuur binnen de diamantgemeenschap. Het vertrek van Bornstein als voorzitter kwam niet overwacht: bij zijn laatste herverkiezing had hij al aangekondigd dat hij zijn termijn niet zou uitdoen. Bornstein stond bekend als een verzoener en onder zijn voorzitterschap slaagde de HRD erin Antwerpen opnieuw sterker op de kaart te zetten. Hij krijgt dan ook de titel van erevoorzitter van de HRD.

Belga

Jacky Rot is sinds 1993 lid van de raad van bestuur van de HRD. Hij was al die tijd voorztter van het Comité Public Relations van de HRD.

"De HRD heeft de ambitie om de leidende rol van Antwerpen als distrutiecentrum permanent te versterken en trendzetter te zijn. Nieuwe producten zullen worden aangetrokken om Antwerpen te gebruiken als uitvalsbasis voor hun ruwdistributie", zegt de nieuwe voorzitter. "Een van de grote uitdagingen is verder voldoende zuurstof te geven aan de Antwerpse diamantnijverheid. De fabricatie is een essentieel onderdeel van het dienstenpallet dat Antwerpen aanbiedt", aldus Rot.