Ford Genk: streefcijfer vrijwillig vertrek (nog) niet bereikt

Ondanks het feit dat de directie van Ford Genk de intekenperiode voor vrijwillig vertrek met drie weken verlengde, is het vooropgestelde streefcijfer van 2.770 donderdag nog niet gehaald.

Belga

Vrijdag loopt de termijn af. Er zijn nog zo'n 38 kandidaten tekort, leert een navraag bij de vakbonden. De bonden achtten de kans klein dat het streefcijfer alsnog gehaald wordt. Omdat er zich eind januari ook al te weinig kandidaten aandienden om het bedrijf op vrijwillige basis te verlaten, besliste de directie van Ford Genk in samenspraak met de bonden om de intekenperiode met drie weken te verlengen. Die termijn loopt morgen/vrijdag definitief af. "De respons van de werknemers gedurende die drie weken is minimaal geweest en er zou al bijna een wonder moeten gebeuren om vandaag en morgen nog 38 mensen over de streep te halen", zegt Ludo Copermans van het ACV.

De bonden zeggen hun uiterste best te hebben gedaan om zoveel mogelijk werknemers te motiveren om voor vrijwillig vertrek in te tekenen. Ze hadden meer respons verwacht. Ze zijn nu vragende partij om nieuwe gesprekken met de directie aan te knopen om zoveel mogelijk werknemers te "recupereren", zo luidt het. Indien er zich zoals verwacht te weinig kandidaten voor vrijwillig vertrek aanbieden, zullen vooral de Ford-werknemers met het minst aantal dienstjaren daarvan de dupe worden.

Volgens woordvoerder Wilfried Baeken van Ford Genk zullen de officiële cijfers in de loop van de namiddag worden verspreid.