Los Angeles Times: Kerry kreeg geld van defensieconcern

Senator John Kerry, favoriet voor de Democratische presidentsnominatie, wordt ervan verdacht geld te hebben gekregen van een defensieconcern dat leverancier van het Pentagon is, zo heeft de Los Angeles Times (LAT) donderdag gemeld.

Belga

Heel zijn campagne door hamert Kerry er al op dat hij geen geldschieters had en heeft zoals George Bush en dat hij nooit op financiering door "grote" belangengroepen heeft gesteund. Maar volgens de LAT heeft Kerry tussen 1996 en 1999, toen hij campagne voerde voor zijn herverkiezing in het Congres, 25.000 dollar gekregen van Parthasarathi Majumder, topman van een bedrijf dat raketten voor gevechtsvliegtuigen maakt. Vorige week ontkende de industrieel, voor een rechtbank, de senator tijdens die drie jaar illegaal te hebben gefinancierd.

Tijdens die periode heeft Kerry in het Congres en bij het Pentagon druk uitgeoefend ten voordele van dit concern, Science and Applied Technology, met zetel in het Californische San Diego. De senator uit Massachusetts probeerde te bewerkstellingen dat het bedrijf federaal geld kreeg om diens projecten te financieren, aldus de LAT die gerechtsdocumenten kon inkijken.

Er blijkt volgens de kwaliteitskrant ook uit dat Majumder zijn personeel heeft laten weten meer invloed in het Congres te willen hebben, teneide de belangen van zijn bedrijf tegemoet te komen. Hij vroeg de persoonsleden geld te geven aan senatoren, onder wie Kerry. Hij zou het geld teruggeven met de inkomsten die regeringscontracten zouden opleveren.