Kerry en Edwards overvleugelen Bush in polls

De Democratische senatoren John Kerry en John Edwards scoren beide hoger dan de Republikeinse president George Bush indien er nu presidentsverkiezingen zouden zijn. Dit blijkt uit een opiniepeiling van CNN/USA Today/Gallup. Edwards overstijgt voor het eerst de huidige bewoner van het Witte Huis.

Belga

Bij een tweestrijd Bush-Kerry zou 55 procent van de Amerikanen kiezen voor de senator uit Massachusetts en 43 procent voor Bush. Indien deze laatste het tegen Edwards zou moeten opnemen, zou de senator uit South Carolina goed zijn voor 54 procent van de stemmen en Bush 44 procent.

Het betreft een opiniepeiling bij 1006 volwassenen, onder wie 568 waarschijnlijke kiezers. Zij is maandag en dinsdag afgenomen, nog voor de resultaten van de open primary van Wisconsin waarbij Edwards na Kerry een stevige tweede werd. De foutenmarge bedraagt plusminus vier procent.

Volgens CNN is de campagneleider van Bush niet verrast. Hij zegt dat de Democratische voorverkiezingen momenteel veel aandacht krijgen en dat er "enorme hoeveelheden geld worden uitgegeven om de president aan te vallen".

In de Grand Ole Party heeft het Amerikaanse staatshoofd geen noemenswaardige tegenstand.