Echo in running voor Cubaanse opdracht

Print
HOUTHALEN - In het kader van de geplande herstructurering van 16 Cubaanse overheidsbedrijven bezoekt een Cubaanse overheidsdelegatie morgen, donderdag, Echo en Echo Engineering in Houthalen. De machines van de Cubaanse bedrijven dienen te worden gereviseerd, en Echo Engeneering behoort met zijn uitgebreide know how en internationale ervaring tot de voornaamste kanshebbers voor het binnenhalen van deze opdracht van 35 miljoen frank. Dat heeft Echo gisteren laten weten.
BR>Echo Engeneering is als onafhankelijke nv sinds eind '97 actief en ontwikkelt wereldwijd hoogtechnologische machines op maat van zijn klanten. Het Limburgse bedrijf is over de hele wereld toonaangevend in het aanbieden van totaalpaketten. De Cubaanse minister van bouwwezen Juan Mario Junco komt zich morgen ter plaatse vergewissen van wat Echo Engineering en het moederbedrijf Echo te bieden hebben. Nadien volgt de beslissing of het contract al dan niet aan Limburg toegewezen wordt.
Echo Engineering realiseerde in 1998 met 40 werknemers een omzet van 240 miljoen frank, exclusief Spiroll Engineering, het Britse bedrijf dat vorig jaar overgenomen werd.
Echo is pionier op het gebied van vloerelementen in gewapend en voorspannen beton. Met een omzet van bijna 3 miljard frank in 1998 en 640 personeelsleden is Echo de tweede Europese producent van betonnen vloerelementen. Het bedrijf heeft productie-eenheden in België, Luxemburg en Duitsland en verkoopkantoren in Nederland en Duitsland.